Wanneer voetreflexzonetherapie?

Voetreflexzonetherapie kan bij veel klachten gebruikt worden, o.a.:

- Rug-, schouder- en nekklachten, RSI

- Spijsverterings- en maagklachten, obstipatie, diarree

- Hormonale, o.a. menstruatie- of overgangsklachten, zwangerschapswens

- Spier- en gewrichtspijn

- Vermoeidheidsklachten

- Vermoeide benen

- Koude voeten, slechte doorbloeding

- Hoofdpijn en migraine

- Stress of burn-out

- Klachten van de luchtwegen

- Klachten tijdens of na de zwangerschap

 

Echter niet alleen bij reeds bestaande klachten, maar zeker om preventief klachten te voorkomen of als wellness behandeling puur voor de ontspanning. Het is een prettige en veilige manier van behandelen.

U bent van harte welkom zich te laten verwennen met een ontspannende behandeling.

 

 

Voor wie?

In principe voor iedereen. Er zijn echter een aantal contra-indicaties, waardoor de behandeling niet of gedeeltelijk niet kan worden gegeven, t.w.: Voetschimmel (zwemmerseczeem), kalknagel, wratten, open wonden, brandwonden, kneuzingen, tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap en een zwangerschap met complicaties, bij infecties en virusbesmetting (dus ook hevige verkoudheid, koorts en griep), pace-maker, trombose, epilepsie, chronische ziekten (dit altijd in overleg met de behandelend arts), tijdens chemokuur, mensen met een zware depressie, psychose of eerdere psychose, tijdens vasten. Neem bij twijfel altijd vrijblijvend contact op.

Voetreflexzonetherapie

De voet is een afspiegeling van ons lichaam. Voetreflextherapie heeft als uitgangspunt dat alle organen en lichaamsdelen corresponderen met reflexzones in de voet. Door de reflexzones te masseren stimuleren we de organen, klieren en weefsels. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding waardoor de afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en de meridianen (energiebanen) wordt gestimuleerd. Daarmee wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd, zodat het natuurlijk evenwicht wordt hersteld. Het versterkt het afweersysteem. Ons lichaam kan door verschillende oorzaken uit balans raken. Dit kan veroorzaakt worden door voeding, stress, hormonen of emotionele omstandigheden. Duurt deze onbalans te lang dan zullen er uiteindelijk lichamelijke klachten ontstaan.

 

Chinflex®

Al duizenden jaren worden voetmassages in China toegepast om vitaal te blijven en klachten te verminderen en te verhelpen. Bij deze therapie worden meridiaanbanen, acupunctuurpunten en voetzones op voeten en onderbenen gemasseerd, waardoor de bloedcirculatie gestimuleerd, vermoeidheid verminderd en het afweersysteem opgebouwd wordt.

 

De behandeling

Bij een eerste behandeling wordt er een intakegesprek gehouden om een beeld te krijgen van de klachten en de medische achtergrond.  Een behandeling heeft niet alleen tot doel om de klacht te verhelpen, maar ook om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Dit is een opvallend verschil met de reguliere geneeskunde, die alleen klachtgericht werkt. Voetreflexzonetherapie kan altijd samen met de reguliere geneeskunde of andere alternatieve therapieën worden ingezet, het vult elkaar prima aan.

 

Bij Valetudo, Gezondheid & Ontspanning zijn de voetreflexbehandelingen een combinatie van de westerse voetreflex en Chinflex® voor een optimaal resultaat.

 

 

Chinees voetenkruidenbad en handmassage

Voorafgaand aan een voetreflexbehandeling, een Ayurvedische of oosterse verwenmassage kunt u een chinees voetenkruidenbad nemen, waardoor het effect van de behandeling geïntensiveerd wordt. Dit stimuleert de doorbloeding, bevordert ontgifting van het lichaam, zorgt voor warme voeten en bevordert de vitaliteit. U kunt zich desgewenst tijdens dit voetenkruidenbad extra laten ontspannen door een handmassage te ondergaan.

 

 

Na de behandeling

De reacties na een voetreflexzonebehandeling kunnen per persoon verschillen. Na de behandeling kunt u een diepe ontspanning ervaren. Sommige mensen kunnen zich rillerig en slaperig voelen. Als gevolg van een behandeling komen afvalstoffen vrij, waardoor men na een behandeling last kan hebben van hoofdpijn of rugpijn. Dit verdwijnt weer na het drinken van voldoende water en/of warme kruidenthee. Na een behandeling kunnen bepaalde klachten tijdelijk kort verergeren; dit is een positief teken, dat het lichaam de blokkade(s) aan het opruimen is. Ik raad u aan om na de behandeling een rustmoment voor uzelf in te bouwen.

 

Voetreflextherapie moet gezien worden als kuurbehandeling. Het is afhankelijk van de klacht en de reactie van het lichaam hoe vaak men een behandeling nodig heeft om het gewenste resultaat te bereiken. Over het algemeen bestaat een kuurbehandeling bij acute klachten uit ongeveer 4 tot 8 behandelingen. Bij chronische klachten is dit iets langer.

 

 

 

﷯

Valetudo

Gezondheid en Ontspanning

 

Nicolette Sprenkels

Kerkdoel 5,  3264 AG Nieuw-Beijerland

Tel.: 06-40933686

 

KvK Rotterdam nr.: 58942149

BTW nr.: NL001807570B07