Ayurvedische ontspanningsmassage

Ayurveda is een 5000 jaar oud systeem, dat zijn oorsprong heeft in de vedische cultuur van India. Zo heeft de Chinese geneeskunde ook zijn wortels in de ayurveda. Ayur staat voor leven en Veda voor kennis en dan met name inzicht in het leven.

 

De ayurvedische massage onderscheidt zich van andere massagevormen door het gebruik van warme medicinale kruidenolie, die in de bloedbaan terecht komt en daar zijn werk doet.

 

We spreken van Snehana wat in ayurveda inoliën betekent, maar het staat ook voor vriendelijkheid, tederheid en liefde. In de Ayurveda wordt veel nadruk gelegd op een natuurlijk en gezonde balans in ieders leven, waarbij ervan wordt uitgegaan dat ieder individu uniek is; van belang is te leven in overeenstemming met je eigen natuur.

 

We onderscheiden drie basisconstituties bij de mens; afhankelijk daarvan wordt de massage rustig/kalmerend, zacht/verkoelend of stevig uitgevoerd.

 

De ayurvedische ontspanningsmassage heeft een preventieve werking op het ontstaan van verstoringen; via de huid en andere organen wordt het lichaam gestimuleerd schadelijke stoffen uit te scheiden.

 

De voordelen van een ayurvedische massage:

- voeden van het lichaam via de huid

- verbeteren van de structuur van de huid

- verbeteren van de circulatie

- stimuleren van de functies van vitale organen

- geeft lichamelijke en geestelijke ontspanning

- bevordert een goede nachtrust

- verhoogt de weerstand tegen ziekten

- opheffen vermoeidheid

- is een weldaad voor spieren en gewrichten

- versterkt het zenuwstelsel

 

Voor wie?

In principe voor iedereen. Er zijn echter een aantal contra-indicaties, waardoor de behandeling niet of gedeeltelijk niet kan worden gegeven, t.w.: Voetschimmel (zwemmerseczeem), open wonden, brandwonden, kneuzingen, tijdens zwangerschap, bij infecties en virusbesmetting (dus ook hevige verkoudheid, koorts en griep), pace-maker, trombose, epilepsie, chronische ziekten (dit altijd in overleg met de behandelend arts), tijdens chemokuur, na recente operaties ivm littekenweefsel, mensen met een zware depressie, psychose of eerdere psychose, tijdens vasten.

 

Ervaar de totale ontspanning na het ondergaan van deze massage!

 

U kunt bij Valetudo terecht voor een totale ayurvedische lichaamsmassage, een deelmassage, eventueel in combinatie met chinflex voetmassage,

t.w. de Oosterse verwenmassage.

 

﷯

Valetudo

Gezondheid en Ontspanning

 

Nicolette Sprenkels

Kerkdoel 5,  3264 AG Nieuw-Beijerland

Tel.: 06-40933686

 

KvK Rotterdam nr.: 58942149

BTW nr.: NL001807570B07